вівторок, 08 липня 2008 11:02

Презентацією бюджетного літака аеропорт "Бориспіль" відзначив 50 років

Аеропорт "Бориспіль" відзначив 50 років та презентував українцям бюджетний літак.

7 червня аеропорт відзначив 50 років відколи з його злітної смуги злетів перший літак. "Бориспіль" вже не перший рік обіцяють докорінно реконструювати, і вже взимку планують у рекордно короткі строки збудувати термінал для бюджетних перевезень.

Вже з п"ятниці по Україні можна буде літати лише за 79 гривень. Кількість міст поки обмежена Львовом, Одесою і Сімферополем. З осені обіцяють Лондон, Дортмунд і Мілан. Літак уже тиждень у Борисполі.

Нові однотипні літаки – візитівка бюджетних авіакомпаній. На землі він знаходиться дуже мало – лише 30-40 хвилин і має бути повністю справним - щоб лише заправити і розсадити пасажирів. Хто перший встав, того і капці. Так само буде і в бюджетних перевезеннях. Найкращі місця у тих, хто зареєструвався швидше. Годуватимуть – за окрему платню, розпухлі валізи – розкіш. Замість квитка – порядковий номер. І купувати його краще заздалегідь: найдешевша ціна – за 3 місяці.

Традиційні компанії, хоч і дивляться на лоу-костерів зверхньо, визнають: дещо з їхнього досвіду взяли на озброєння. В Україні вже кілька місяців, добре пополювавши, можна дістати квиток до Львова – за 50 гривень. Традиційні українські перевізники твердять: конкуренція, звісно, зросте, однак дешеві послуги зацікавлять лише 15-20% тих, хто нині літає.

Однак у Борисполі для бюджетників ось-ось почнуть будувати новенький термінал. Він має пропускати до 600 пасажирів на годину. Поки тут – просто трава. Але тендер завершиться цього тижня. У будівництво вкладуть 165 мільйонів гривень.

Поки за дешево українців обслуговуватиме лише одна компанія. Однак документи на реєстрацію подали ще принаймні три, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Презентацією бюджетного літака аеропорт "Бориспіль" відзначив 50 років ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі