середа, 17 грудня 2008 09:06

Прес-секретар Буша вийшла на роботу з синяком під оком (ФОТО)

 
У вівторок, 16 грудня, прес-секретар Білого Дому Дана Періно прокоментувала багдадський інцидент з метанням черевиків у Джорджа Буша.

Нагадаємо, в минулу неділю в Багдаді іракський журналіст Мунтазер Аль-Зайді кинув в американського президента, що виступав на прес-конференції, свої черевики з криком: "Це тобі поцілунок на прощання, собако!" Буш встиг відхилитися, а Дана Періно в колотнечі, що утворилася, отримала удар мікрофоном в обличчя. Мунтазер Аль-Зайді був тут же арештований. Його брат пізніше заявив, що журналістові при затриманні зламали ребра і пошкодили око.

Дана Періно підкреслила на брифінгу, що Буш "аніскільки не образився" на іракського журналіста. Більш того, представник Білого дому позитивно оцінила роботу президентської служби безпеки під час візиту до Іраку, яку багато спостерігачів звинуватили в повільності. На думку Періно, Бушу ніщо не загрожувало. "Це був всього лише черевик", - додала вона.

Кажучи про покарання для Мунтазера Аль-Зайді, Дана Періно підкреслила, що "Ірак - це суверенна демократична держава, і влада країни сама вирішить, як поступити з журналістом". Раніше повідомлялося, що Мунтазеру Аль-Зайді загрожує до семи з половиною років позбавлення волі.

У свою чергу, кореспондент британського видання Times відзначив, що на брифінгу в Білому Домі Дана Періно виглядала так, "ніби повернулася з війни", повідомляє "Лента.ру".

Зараз ви читаєте новину «Прес-секретар Буша вийшла на роботу з синяком під оком (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі