Ексклюзиви
четвер, 13 березня 2008 14:31

Прем"єр-міністром Пакистану стане чоловік убитої Беназір Бхутто

Співголова Пакистанської народної партії Асіф Алі Зардарі - чоловік убитоъ ісламістами Беназір Бхутто - висунутий кандидатом на пост прем"єр-міністра країни. Як очікується, він стане главою уряду після затвердження нижньою палатою парламенту, перша сесія якої відкриється 17 березня. Потім партія планує сформувати коаліційний уряд. Раніше повідомлялося, що Зардарі відмовився від висунення своєї кандидатури.

Оскільки за підсумками загальних виборів Пакистанська народна партія Зардарі отримала більше всього мандатів і користується підтримкою фракції Наваза Шаріфа в Пакистанській мусульманській лізі, затвердження нового прем"єра може стати чисто технічною процедурою, вказують спостерігачі.

Минулої середи спеціальний суд Національного бюро по боротьбі з корупцією закрив останні дві справи проти Зардарі, і тепер давні звинувачення не перешкодять його політичній кар"єрі. Тижнем раніше суд зняв арешт з рахунків Зардарі в Пакистані. Саме через підозри в корупції подружжя-опозиціонерів вимушене було декілька років жити у вигнанні.

Дружина Асіфа Алі Зардарі, лідер пакистанської опозиції і екс-прем"єр Беназір Бхутто, була убита терористами в кінці грудня минулого року в місті Равалпінді. У зв"язку з цим були перенесені вибори до парламенту, в яких Бхутто мала намір брати участь, на пізніший термін, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-міністром Пакистану стане чоловік убитої Беназір Бхутто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути