вівторок, 29 січня 2008 09:41

Прем"єр-міністр Польщі попросив страйкуючих митників вийти на роботу

Прем"єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає вимоги митників про підвищення зарплати "глибоко обґрунтованими", але просить їх терміново вийти на роботу і розблоковувати зовнішній кордон Європейського Союзу. Протягом останніх кількох днів польські митники, вимагаючи підвищення зарплати, фактично перестали працювати – вони не страйкують (відповідно до польського законодавства митники не мають права на страйк), але, прагнучи досягти своєї мети, в масовому порядку йдуть у відпустку або на лікарняний.

Глава уряду повідомив, що у вівторок на засіданні кабінету міністрів Польщі в терміновому порядку обговорюватимуться зміни в Закон про митну службу.

Туск повідомив, що доручить Мінфіну вирішити питання з оплатою за понаднормові (раніше митники могли брати відгули).

Прем"єр оголосив, що з 1 січня 2008 року зарплата митників буде збільшена на 500 польських злотих (близько 200 доларів).

Прем"єр-міністр наголосив, що "митники стали жертвами багаторічних упущень".

Глава уряду звернувся до митників з проханням "вийти на роботу і розблоковувати східний кордон Польщі і водночас кордон ЄС".

Туск висловив сподівання, що з митниками вдасться домовитися за столом переговорів.

Тим часом, черги на східному кордоні Польщі не зменшуються. Зокрема, в районі прикордонного переходу в Дорогуську (польсько-український кордон) скупчилося вже понад 1500 трейлерів. Черга з вантажівок розтяглася на 40 кілометрів углиб Польщі. Час очікування перетину кордону перевищує 100 годин.

За оцінкою експертів, один день простою трейлера на кордоні коштує власнику машини 1500 польських злотих (600 доларів). Для багатьох малих і середніх фірм це може означати банкрутство, тому власники таких транспортних компаній вже мають намір вимагати компенсацію від міністерства казначейства, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-міністр Польщі попросив страйкуючих митників вийти на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі