середа, 20 січня 2016 16:26

Прем'єр-міністр Нідерландів пообіцяв підтримати угоду Україна-ЄС

Прем'єр-міністр Нідерландів пообіцяв підтримати угоду Україна-ЄС
Фото: www.radiosvoboda.org

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте запевнив, що Угода про асоціацію Євросоюз-Україна необхідна і вона є в порядку денному нідерландського головування в ЄС.

Про це голова уряду заявив у середу в Європарламенті в Страсбурзі, - повідомляє агентство Інтерфакс Україна.

"Ми маємо потребу в ній (в угоді - ІФ). З одного боку, це угода про Зону вільної торгівлі, але в той же час ця угода, пов'язана зі стабільністю на кордонах Європейського союзу", - сказав Рютте, відповідаючи на запитання євродепутатів після презентації головуючої програми Нідерландів в ЄС.

Прем'єр-міністр зауважив, що поділяє думку про те, що в даному випадку не йдеться про попередній крок у приєднанні України до Євросоюзу.

"Тобто, це угода про вільну торгівлю, про стабільність на кордонах Європейського союзу, а не про попередній вступ (до Євросоюзу - ІФ). Ось чому під час референдуму в Нідерландах (про ратифікацію угоди про асоціацію ЄС-Україна - ІФ), я разом з моїми колегами виступлю на захист цієї угоди з Україною ", - пообіцяв М.Рютте.

Нагадуємо, уряд Нідерландів планує провести кампанію на підтримку України перед проведенням запланованого на 6 квітня 2016 року референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр-міністр Нідерландів пообіцяв підтримати угоду Україна-ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі