Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2008 08:14

Прем"єр-міністр Канади пригрозив вивести війська з Афганістану

У понеділок прем"єр-міністр Канади Стівен Харпер заявив, що його країна виведе свої війська з Афганістану на початку 2009 року, якщо НАТО не надасть достатнього підкріплення. У своєму виступі він висловив незадоволення діями Альянсу, який не в змозі забезпечити місію належною кількістю солдатів.

Численні відмови країн–членів НАТО збільшити контингент військ у Афганістані змусили прем"єр-міністра засумніватись у доцільності військової операції, що проводиться Альянсом. За його словами, відсутність допомоги з боку НАТО ставить під загрозу як репутацію цієї організації, так і її майбутнє.

Харпер заявив, що канадські солдати зробили все, що від них вимагалося, і навіть більше, і тепер потребують допомоги. За його словами, успішному продовженню місії канадських військ, окрім відсутності сил підкріплення, заважає брак озброєння.

З 2002 року в бойових діях в Афганістані загинули 78 канадських солдатів і один дипломат. Загальний контингент військ, виділених Канадою для проведення операції, становить 2500 осыб; всього в країні знаходиться 40 тисяч солдатів НАТО, передає Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-міністр Канади пригрозив вивести війська з Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути