середа, 02 квітня 2008 13:46

Прем"єр-міністр Ірландії йде у відставку

Прем"єр-міністр Ірландії Берті Ахерн подав у відставку. Політик, який очолював уряд Ірландії впродовж рекордних 11 років, покине свій пост 6 травня 2008 року.

Відставка прем"єра пов"язана з корупційним скандалом, що розгорівся в Ірландії. Ахерна, зокрема, підозрюють в отриманні хабарів в 1990-х роках. Глава уряду відкинув звинувачення, заявивши, що він "хоч і здійснював помилки, але ніколи не дозволяв собі збагатитися за рахунок зловживання довірою". Ахерн також відзначив, що відставка з поста прем"єр-міністра стане кращим виходом з ситуації, що склалася, і піде на благо всієї країни.

Ахерн був обраний на пост прем"єр-міністра Ірландії три рази поспіль. Останній раз він зайняв крісло глави уряду в червні 2007 року. Очікується, що в травні Ахерн піде зі всіх своїх постів: окрім крісла прем"єр-міністра, він залишить посаду лідера центристської партії Fianna Fail, повідомляє ВВС News.


Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-міністр Ірландії йде у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі