пʼятниця, 30 січня 2009 16:47

Прем"єр-міністр Грузії подав у відставку

Глава уряду Грузії Грігол Мгалоблішвілі подав у відставку за станом здоров"я, повідомляє Civil Georgia. Він запропонував президенту країни Михайлу Саакашвілі призначити на посаду прем"єра іншого кандидата. Чи прийнята відставка, поки невідомо.

Виконувати обов"язки прем"єра, за словами Мгалоблішвілі, буде міністр фінансів Грузії Ніка Гілаурі.

Як повідомляло раніше видання, на початку січня Грігол Мгалоблішвілі пройшов медичне обстеження в Німеччині, в результаті йому був поставлений діагноз нефропатія (ниркова хвороба).

У січні Мгалоблішвілі проходив лікування в Грузії і в Німеччині. У середині січня він був на кілька днів поміщений у Тбіліському клініку від перепадів кров"яного тиску. Вийшовши з лікарні, він знову поїхав лікуватися у ФРН.

У грузинських ЗМІ давно ходили чутки про відставку Григола Мгалоблішвілі. Деякі спостерігачі заявляли, що між президентом і прем"єром існують розбіжності. В кінці грудня газета "Аліа" повідомила, що Саакашвілі ударив главу уряду і кинув у нього телефон. Інформація підтвердження не отримала.

Григол Мгалоблішвілі керував урядом республіки менше півроку. До цього він працював послом Грузії в Туреччині. Представники опозиції його призначення прем"єром розцінили скептично, похваливши Мгалоблішвілі за особисті якості, проте зазначивши, що в кабінеті міністрів йому доведеться грати роль "маріонетки Саакашвілі".
Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-міністр Грузії подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі