понеділок, 08 вересня 2008 08:56

Прем"єра Таїланду судять за участь в кулінарному телешоу

Прем"єр-міністр Таїланду Самак Сунтаравет сьогодні з"явиться перед судом по звинуваченню в порушенні конституції країни, оскільки брав участь в комерційному кулінарному шоу на телебаченні, вже знаходячись на посту прем"єра.

Перш ніж зайняти прем"єрське крісло сім місяців тому, Сунтаравет був ведучим популярного кулінарного шоу під назвою Продегустуй і висловися, де приготування страв традиційної тайської кухні перемежалося з передвиборною агітацією.

Проте і після свого обрання на пост прем"єра Сунтаравет кілька разів з"явився на цьому шоу, побічно агітуючи діяти в його інтересах, чим спонукав групу сенаторів подати на нього скаргу до суду, на тій підставі, що чиновникові, згідно з конституцією, заборонено працювати на приватні компанії.

Якщо Конституційний суд визнає його винним, згідно із законом Сунтаравету доведеться піти у відставку, повідомляє Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єра Таїланду судять за участь в кулінарному телешоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі