неділя, 09 грудня 2007 14:38

Прем"єр Великої Британії вимагає звільнити британських заручників в Іраку

Прем"єр-міністр Великобританії Гордон Браун закликав негайно звільнити захоплених півроку тому в Іраку п"ятьох британців.

Він особливо вказав, що екстремістам, які намагаються використовувати захоплення іноземців для тиску на політику урядів інших країн стосовно Іраку, не вдасться добитися своїх цілей.

"Захоплення заручників не має виправдання, повністю неприйнятне, і ми чітко заявляємо, що це ніяк не вплине на нашу політику", - підкреслив Браун.

П"ятеро британців - четверо охоронців і один комп"ютерний фахівець - були захоплені в травні цього року поблизу міністерства фінансів Іраку озброєними людьми, переодягнутими в поліцейських.

Довгий час про них було нічого невідомо, але недавно відповідальність за їх викрадання узяло на себе угрупування "Ісламський шиїтський опір". Днями був поширений відеозапис, де один із заручників говорить, що їх всіх уб"ють, якщо британські війська не будуть виведені з Іраку, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Великої Британії вимагає звільнити британських заручників в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі