вівторок, 12 лютого 2008 14:21

Прем"єр Ізраїлю переконаний, що Іран продовжує працювати над створенням ядерної зброї

Прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт переконаний, що Іран реалізовує таємну військову ядерну програму. Про це він заявив на прес-конференції в Берліні за підсумками свого візиту у ФРН. Іранське ядерне досьє стало одним з головних тем переговорів Ольмерта з керівництвом Німеччини.

Ізраїль наполягає на тому, щоб світова спільноту посилила тиск на Тегеран, особливо в світлі недавніх випробувань іранської ракети-носія для супутників.

Канцлер ФРН Ангела Меркель у свою чергу заявила про необхідність врегулювання конфлікту навколо ядерної програми Ірану дипломатичним шляхом. Вона підкреслила прихильність "подвійній стратегії" міжнародного співтовариства відносно Ірану - погрози застосування санкцій у поєднанні з пропозиціями співпраці.

Нагадаємо, що в понеділок президент Ірану Махмуд Ахмадінежад заявив, що найближчим часом в країні запустять дві космічні ракети і виведуть супутник на орбіту. Раніше в Ірані був успішно проведений випробувальний пуск ракети і пройшла урочиста презентація першого іранського супутника "Омід" ("Надія"), призначеного для науково-дослідних цілей в космосі і здатного літати на низьких навколоземних орбітах, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Ізраїлю переконаний, що Іран продовжує працювати над створенням ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі