вівторок, 14 серпня 2007 20:02

Прем"єр Фінляндії хоче приєднати країну до НАТО

Фінляндія має намір переглянути власну політику у сфері оборони і безпеки, що може завершитися приєднанням країни до НАТО, заявив у вівторок фінський прем"єр Матті Ванханен.

За його словами, комісія, в яку входять представники канцелярії президента, міністерств закордонних справ, оборони і фінансів передасть в 2008 році відповідні висновки з цього питання до парламенту країни.

Фінляндія вважає себе нейтральною країною, проте багато політичних діячів, переважно консерватори, вважають, що після вступу країни в ЄС в 1995 році країна втратила нейтралітет.

Прихильники приєднання до НАТО у свою чергу нагадують, що вже з 1994 року Фінляндія бере участь в ученнях НАТО, а також у ряді миротворчих операцій, якими керує Північноатлантичний альянс.

Фінські "блакитні каски" зокрема присутні в Косово, Боснії і Герцеговині і в Афганістані.

В той же час дані опитіувань громадської думки вказують на те, що більшість населення країни негативно відносяться до можливості приєднання країни до НАТО, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Фінляндії хоче приєднати країну до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі