вівторок, 28 жовтня 2008 09:27

Прем"єр Японії заявив, що Кім Чен Ір госпіталізований

Прем"єр-міністр Японії Таро Асо заявив у вівторок, що лідер КНДР Кім Чен Ір знаходиться в лікарні, але при цьому відзначив його дієздатність.

Виступаючи на урядових зборах по зовнішній політиці, Таро Асо повідомив, що "володіє інформацією про можливу госпіталізацію Кім Чен Іра".

"У всякому разі, його стан незадовільний. Але ми, проте, не вважаємо, що він не в змозі ухвалювати будь-які рішення", - заявив японський прем"єр.

Влада Північної Кореї назвала "жахливою брехнею" недавні повідомлення деяких засобів масової інформації про те, що Пхеньян готує "важливу заяву", яка, можливо, стосується змін в керівництві країни.

Раніше японська газета Yomiuri Shimbun повідомляла з посиланням на неназвані джерела, що в найближчі декілька днів уряд КНДР виступить з якоюсь заявою, у зв"язку з чим дипломатам всіх зарубіжних представництв Північної Кореї наказано бути на місцях в очікуванні важливого повідомлення з Пхеньяну, передає РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Японії заявив, що Кім Чен Ір госпіталізований». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі