пʼятниця, 10 травня 2019 18:00

Премію миру для скандального журналіста скасували

Премію миру для скандального журналіста скасували
Аахенську премію миру для Руслана Коцаби скасували Фото: politeka.net

Через висловлювання антисемітського характеру правління Аахенської премії миру виступило проти присудження нагороди українському журналістові Руслану Коцабі.

Про рішення правління повідомили сьогодні, пише DW.

Представниця Аахенської премії миру Леа Гойзер говорить, що правління ухвалило рішення після "закидів на адресу Руслана Коцаби щодо його антисемітських висловлювань". Утім, правління не може скасовувати рішення загальних зборів членів об'єднання. Вони 3 травня, ще до того, як стало відомо про закиди, ухвалили рішення про присудження премії журналісту.

Тому 14 червня буде скликання зборів членів об'єднання "Аахенська премія миру" для затвердження рішення правління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст, який відсидів в Україні за зраду, отримає премію в Німеччині

Коцаба 10 травня висловив жаль із приводу своїх антисемітських висловлювань та запевнив, що переосмислив та змінив свою позицію з багатьох питань. Він попросив вибачення у тих, кого ці слова могли образити.

8 травня засновники Аахенської премії миру повідомили про присудження цієї престижної винагороди українському пацифістові Руслану Коцабі. Його номінував один із членів об'єднання, "який знайомий із ситуацією в Україні та давно звернув на нього увагу", повідомляла Леа Гойзер.

Церемонія вручення премії в розмірі 2 тис. євро за традицією пройде 1 вересня, коли в Німеччині відзначають День миру.

Зараз ви читаєте новину «Премію миру для скандального журналіста скасували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі