понеділок, 18 серпня 2008 16:24

Правозахисники спростували інформацію про тисячі загиблих в Південній Осетії

Правозахисники спростували інформацію про тисячі загиблих в Південній Осетії

В понеділок, 18 серпня, правозахисники Human Rights Watch (HRW) заявили AFP, що кількість загиблих в Південній Осетії нараховується "десятками, а не тисячами".

Як розповіла агентству Анна Нейстат, яка керує в HumanRightsWatch вивченням гуманітарної ситуації в Південній Осетії, офіційні заяви російської сторони про загибель 1600 осіб та цифр, озвучених керівництвом Південної Осетії, - більше 2 тисяч загиблих - не відповідають даним, отриманим правозахисниками.

Нейстат посилається на свідоцтва очевидців, які знаходилися в Цхінвалі під час ракетних ударів, а також інформацію з південноосетинських лікарень. За її словами, ці дані не відповідають офіційним заявам про тисячі загиблих.

На минулому тижні організація також заявляла, що російська влада перебільшує кількість жертв серед мирного населення Південної Осетії. 14 серпня HRW повідомила про 44 загиблих в Цхінвалі та 273 поранених, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Правозахисники спростували інформацію про тисячі загиблих в Південній Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі