Ексклюзиви
вівторок, 22 травня 2007 10:32

Православна церква відзначає свято Миколи Чудотворця

Сьогодні православна церква відзначає день пам"яті Миколи Чудотворца. Особливо шанують цього святого в Україні і Росії, де йому присвячено величезну кількість храмів.

Святий Микола народився в Малій Азії, на території сучасної Туреччини, і став священиком в досить молодому віці, будучи рукопокладений своїм дядьком, єпископом міста Патари.

Після смерті батьків Микола отримав великий спадок і став роздавати його бідним. Але допомагав він людям таємно, щоб вони не знали, хто дає їм, і не дякували йому. Проте переказ доніс до наших днів немало розповідей про добрі справи святого Миколи.

Так, одного разу, загорнувшись у плащ, він непомітно поклав три мішечки із золотими монетами на вікно бідному батьку, який не міг без приданого видати заміж своїх доньок.

Микола Чудотворець також шанувався як покровитель мореплавців. Збереглася легенда про те, як одного разу торгове судно потрапило в сильну бурю і почало тонути. Моряки від страху і відчаю почали кричати і звати на допомогу святителя. Святий Микола з"явився їм, йдучи по воді, і буря уляглася.

Святитель помер у глибокій старості, але зі смертю його допомога і чудеса не припинялися.

1087 року в зв"язку із загрозою нашестя мусульман мощі Миколи Угодника були перенесені в італійське місто Бар (Барі). На згадку про цю подію в XI столітті було встановлено свято, яке православна церква відзначає 22 травня.


Зараз ви читаєте новину «Православна церква відзначає свято Миколи Чудотворця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути