середа, 18 березня 2020 05:19

Православна церква України затвердила молитву від коронавірусу

Православна церква України затвердила молитву від коронавірусу
В ПЦУ знайшли молитву від коронавірусу. Фото: Сегодня

Синод Православної церкви України затвердив загальний текст молитви на час пандемії Covid-19.

"Синод закликав єпископат, духовенство та паству з уважністю і розумінням поставитися до рекомендацій, рішень і заходів з боку держави і органів місцевого самоврядування та охорони здоров'я в зв'язку з введенням в Україні карантинних заходів через загрозу поширення коронавірусу і захворювання COVID-19. З цього приводу були затверджені відповідні практичні настанови і загальний текст молитви в будь-який час згубної епідемії, з благословенням використовувати і інші, передбачені церковною традицією молитви", - інформує сайт церкви.

Текст молитви:

Господи, Боже наш, багатий милосердям і милістю, який Своїм мудрим Провидінням управляє нашим життям, вислухай нашу молитву, прийми покаяння за гріхи наші, припини епідемію згубну, яка спіткала нас, як Ти і раніше припиняв згубні епідемії серед людей.

Милосердний Спаситель, захисти здоров'я тих, хто до Тебе вдається. Цілитель душ і тіл наших, дай одужання тим, хто хворіє, і підніми їх з ложа хвороби і страждань. Благослови, Господи, зміцни і захисти Своєю благодаттю всіх тих, хто з благодійністю і жертовністю піклується про хворих вдома або в лікарнях. Визволи людей в нашому місті (селі, монастирі), в нашій країні і по всьому світу від епідемії згубної, від хвороб і страждань і навчи нас цінувати життя і здоров'я як Твої дари. Дай нам, Боже, Твій світ і наповни наші серця непохитною вірою в Твою захист, надією на Твою підтримку і любов до Тебе і нашим ближнім.

Бо Твоя справа милувати і рятувати нас, Боже наш, і Тобі славу підносимо, Отцю і Сину і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ходіть до храму і причащайтеся" - Усик розповів, як побороти коронавірус

Синод Православної церкви України опублікував рішення про установки духовенству ПЦУ за часів поширення і спалаху COVID-19. Рекомендується Божественні літургії проводити в присутності обмеженної кількості осіб, просячи мирян залишатися вдома, долучаючись до спільної молитви через засоби відеотрансляції.

Бажаючі сповідатися і причаститися можуть це зробити протягом цілого дня, при дотриманні умов приготування. Пастирям в кожному конкретному випадку проявляти належну розважливість.

ПЦУ не скасовуватиме богослужіння на час карантину. У той же час, церква вважає виправданим відмову від цілування святинь - досить просто поклону.

Зараз ви читаєте новину «Православна церква України затвердила молитву від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі