пʼятниця, 15 червня 2007 20:53

Православна церква України вже підтримує Елтона Джона

Представники найбільших українських Православних церков підтримують ідею проведення масштабних програм з боротьби зі СНІДом в Україні. Про це з посиланням на добродійний концерт, який організував, фонд дружини українського мільярдера Віктора Пінчука Олени Франчук АНТИСНІД.

Представники як Московського, так і Київського Патріархатів стурбовані масштабами епідемії хвороби і вважають, що для успішного протистояння СНІДу необхідне об"єднання зусиль всіх організацій, здатних корінним чином змінити ставлення суспільства до епідемії СНІДу.

- Церква дивиться з духовної точки зору на цю проблему, - сказав архієпископ Переяслав-Хмельницький УПЦ КП Димитрій. - Фактично духовність знищувалася в нашому народі впродовж багатьох років. Хвороба розповсюджується дуже швидко тому, що в суспільстві відсутні духовні орієнтири - в першу чергу, серед молоді, - які могли б уберегти людей від гріховних і необдуманих вчинків.

Архієпископ також підкреслив, що проблема епідемії СНІДу розглядалася на Всеукраїнській раді церков, і тепер вона постійно знаходиться на порядку денному священнослужителів всіх вхідних в Раду конфесій.

- Приїзд Елтона Джона піде на користь справі боротьби з СНІДом, тому що очевидно, що силами тільки держави цю проблему вирішити неможливо, - повідомив архієпископ Димитрій.

Намісник Києво-Печерської Лаври Павло також подякував Олені Франчук і Віктору Пінчуку за проведення цього заходу і додав: "Сьогодні люди дуже часто чують, що від життя потрібно брати все. Але якщо ми відмовимося від духовного, то все інше перетвориться на згубне. Людині дійсно все дозволено, але не все несе користь. Якщо ми всі разом візьмемося за вирішення проблеми СНІДу, то скоро ситуація з епідемією в нашій країні виглядатиме зовсім по-іншому".

Напередодні, 14 червня, члени Союзу Православних громадян України на чолі з Валерієм Кауровим заявили про організацію акції протесту проти концерту Елтона Джона, який пройде 16 червня в Києві на Майдані Незалежності.

- Концерт содоміта Елтона Джона - блюзнірство, а не допомога страждаючим від Сніду, - повідомлялося в прес-релізі СПГУ, передає Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Православна церква України вже підтримує Елтона Джона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі