середа, 08 жовтня 2008 15:16

Правоохоронці розкрили 304 злочини, пов"язані з торгівлею людьми

Протягом 9 місяців поточного року органи внутрішніх справ України розкрили 304 злочини, пов"язані з торгівлею людьми. За оперативними даними, в Україну повернулися 320 постраждалих від торгівлі людьми, серед яких 85 чоловіків і 235 жінок, в тому числі 32 - неповнолітніх. Про це заявив в. о. начальника Департаменту у боротьбі із злочинами, пов"язаними з торгівлею людьми, Міністерства внутрішніх справ України (МВС) Олег Поплавський.

Як повідомляє прес-служба МВС, О. Поплавський уточнив, що Україна виступає як країна транзиту молодих жінок і дітей, яких залучають до сексу-індустрії в розвинених країнах Центральної та Західної Європи, а також у державах азіатсько-тихоокеанського регіону. За його словами, головними країнами призначення "живого товару", як правило, є Туреччина, Польща, Російська Федерація, Ізраїль, Німеччина, Болгарія, Чехія та інші європейські країни.

Як відомо, торгівля людьми є третім найприбутковішим бізнесом у всьому світі після контрабанди наркотиків і зброї. За оцінками ООН, щорічно з метою продажу через кордони переправляють близько 2 млн. жінок. До того ж торговці "полюють" за представниками найвразливіших категорій населення.

Фахівці Міжнародної організації з міграції (МОМ) стверджують, що з 1991 року близько 100 тис. українців стали жертвами торгівлі людьми. Так, за останні 6 років тільки представництво МОМ в Україні надало допомогу понад 4 600 жертвам торгівлі людьми. До того ж найменшому врятованому було 3 роки, а найстаршому - 73 роки, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронці розкрили 304 злочини, пов"язані з торгівлею людьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі