середа, 24 листопада 2010 15:26

Правоохоронці мають ліквідувати сміттєспалювальну установку в центрі Києва

Правоохоронці мають ліквідувати сміттєспалювальну установку в центрі Києва

Сміттєспалювальна установка на вулиці Уманській у Солом'янському районі Києва працювати не буде, заявила сьогодні на брифінгу народний депутат Леся Оробець, посилаючись на отриманий лист з Міністерства охорони здоров'я.

За її словами, в листі наголошується, що висновок, на підставі якого було розміщено цю установку, визнано недійсним, і його вилучено з реєстру.

"Таким чином, зазначене технологічне обладнання зі спалювання побутових відходів на земельній ділянці в Києві по вулиці Уманській розміщено не буде. Вони відхрестилися від цієї установки та підробленої експертизи, на основі якої намагалися його побудувати", - сказала Оробець.

Вона нагадала, що на громадських слуханнях з цього питання було зроблено висновок, що установку має бути демонтовано.

"Зараз м'яч на стороні правоохоронних органів, вони проінформовані, суспільство зробило все, щоб вони знали, що установка існує там незаконно, і її має бути ліквідовано. І ми зараз очікуємо їх активних дій з демонтажу", - додала Оробець.

Нагадаємо, в жовтні сміттєспалювальний завод на вулиці Уманській у Солом'янському районі столиці припинив свою роботу.

Як повідомляла Gazeta.ua, завод на вулиці Уманській побудували чотири місяця тому, замовником будівництва виступила Південно-Західна залізниця (ПЗЗ). Там переробляли биті пляшки, пластикові пакети, залишки їжі - все те, що залишилося у поїздах після пасажирів. Щорічно тут збиралися спалювати близько 3 тисяч тонн відходів.

Завод перебуває у безпосередній близькості до житлових будинків, однак місцеві жителі про нього не знали.

За санітарними нормами, будь-який сміттєспалювальний завод заборонено будувати ближче, ніж за 500 м від житлових будинків, але у цьому випадку люди мешкають вже за 200.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Правоохоронці мають ліквідувати сміттєспалювальну установку в центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі