Ексклюзиви
середа, 28 травня 2008 08:23

Правляча коаліція Лівану запропонувала залишити колишнього прем"єра

У вівторок коаліція більшості парламенту Лівану погодилася висунути кандидатуру Фуада Синіори на пост прем"єр-міністра нового уряду і доручити йому сформувати кабінет, передає агентство Reuters.

Так звана коаліція "14 березня" офіційно сповістить про свій вибір недавно обраного президента Мішеля Сулеймана в середу, після чого глава держави затвердить Синіору прем"єром. Як відзначає агентство, на цей пост претендував лідер парламентської більшості Саад аль-Харірі, проте він вирішив не наполягати на своїй кандидатурі, оскільки новий уряд пропрацює лише до виборів до парламенту в 2009 році.

65-річний Синіора займав пост прем"єр-міністра Лівану з липня 2005 року. Після листопада 2006 року опозиція постійно закликала до його відставки.

Нагадаємо, головнокомандуючий ліванською армією Сулейман був обраний президентом Лівану в неділю після тривалої політичної кризи. Його обрання стало результатом мирної угоди, до якої раніше прийшли правляча коаліція і опозиційне угрупування "Хезбола". Згідно домовленостям, опозиція отримає 11 місць в кабінеті міністрів і право вето на вирішення уряду, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Правляча коаліція Лівану запропонувала залишити колишнього прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути