четвер, 17 січня 2008 16:59

Працівники міськради пікетували райраду

14 січня під стінами райради у Тростянці на Сумщині зібралися працівники міськради, ЖЕКів та дитсадків. Вимагали в району дотацій на місто.

— Для дитсадків на зарплату, енергоносії та харчування дітей потрібно 3,3 мільйона гривень, — розповідає міський голова Тростянця Юрій Бова, 35 років. — Нам дають 2,6. Де брати 800 тисяч гривень? Така ж ситуація із житлово-комунальним господарством. У цьому я вбачаю політичну помсту, бо зі своїми однодумцями постійно порушую питання роздутих штатів і посадових окладів райради.

Перед страйком Юрій Бова мав виступити по радіо з роз"ясненням щодо бюджету міста. На редакцію почали тиснути, каже мер, запис виступу стерли. Голова поскаржився до прокуратури. Прокурор постановив відновити запис виступу й дати його в ефір.

— Працівники радіомовлення знайшли мене в неділю, — каже мер. — Запис було зроблено за 45 хвилин до ефіру. При мені в редакцію телефонував голова райради — вимагав стерти записане. Погрожував звільненням працівниці редакції, яка дасть запис в ефір. Вона подала заяву до прокуратури.

Увечері 14 січня страйкарям повідомили, що міський бюджет отримає 400 тис. грн дотації.

— Страйк під стінами районної ради — це політична акція проти мене, — говорить голова Тростянецької райради Едуард Холодов, 32 роки. — Її приводом став розподіл районного бюджету. Адже вже тиждень на рахунках міськради лежать кошти для повернення заборгованості працівникам дитсадків та інших комунальних підприємств міста. На цей рік ми і так максимально віддали все місту. На 30 відсотків збільшили фінансування садків. А те, що коштів не вистачає, то їх  нестача у всьому районі. Переглянути бюджет зможемо тільки якщо буде перевиконання.

Холодов заперечує, що погрожував журналістам.

 — Райрада, як співзасновник радіокомпанії, направила лист до редакції з проханням поставити виступ мого заступника. А запис Бови я попросив переписати на диктофон, щоб  як член редакційної ради радіо міг послухати, чи не містить він закликів до насилля.

Зараз ви читаєте новину «Працівники міськради пікетували райраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі