вівторок, 17 лютого 2009 12:25

Працівники міліції влаштували стрілянину у центрі Києва

Працівники міліції влаштували стрілянину у центрі Києва

Співробітники міліції із застосуванням зброї 16 лютого затримали на перехресті вул. Рогнідинської та Еспланадної у Києві двох громадян Грузії за підозрою в пограбуванні автомобілів.

Про це повідомив прес-секретар Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Володимир Поліщук.

З його слів, співробітники міліції вже давно вели стеження за групою з 3 осіб, підозрюючи, що вони викрадають особисті речі з автомобілів.

Поранених чоловіків люди з Lanos заштовхали в багажник свого автомобіля

16 лютого зазначені особи спробували пограбувати автомобіль Lexus. Близько 14:00 один із підозрюваних заліз в автомобіль і, витягши звідти чорну сумку, побіг до своїх спільників. За підозрюваними з автомобіля Lanos стежили співробітники міліції в цивільному одязі. Один з них вибіг з автомобіля й зробив кілька попереджувальних пострілів з пістолета з гумовими кулями. Однак той, хто втікав, не зупинився, і міліціонерові довелося вистрелити йому в ногу. Підозрюваний упав, і міліціонери зуміли його затримати.

Міліція також затримала й другого підозрюваного, а третьому вдалося втекти.

За словами очевидців, все почалося з того, що одне з перехресть вул. Еспланадної перегородила легкова машина, з неї вийшли декілька чоловіків і попрямували тільки в їм відомому напрямі. Через декілька хвилин після цього почалася гонитва і стрілянина. Очевидець повідомив про те, що бачив, як одна людина була поранена, другу схопили, а третя - встигла втекти на "Субару".

Черговий спеціальної лінії "102" зареєстрував відразу декілька дзвінків від жителів Києва і очевидців. Вони повідомили, що автомобіль Lanos перегородив дорогу Nissan Qashqai, що їхав за ним. З Lanos вийшли декілька чоловіків і, відкривши двері Nissan, почали про щось говорити з пасажирами. "Потім люди з Nissan почали розбігатися, а ті, хто до них підійшов, відкрили вогонь. Одного поранили у спину, іншого - в ногу. Третьому вдалося втекти", - повідомив оператор спеціальної лінії "102".

За інформацією очевидців, двох поранених чоловіків люди з Lanos заштовхали в багажник свого автомобіля, після чого виїхали у бік вулиці Еспланадної.

Одному зловмисникові вдалося втекти

Як повідомили в ГУ МВД в Києві, перестрілка в центрі столиці стала наслідком планової операції по затриманню грузинських "барсеточників" (зловмисників, які займаються крадіжками з салонів автомобілів), яку проводили співробітники управління кримінального розшуку. "Наші працівники (на автомобілі Lanos.) відстежували їх протягом дня і стали свідками того, як чоловіки витягнули з автомобіля Lexus валізу з документами. Після цього почалося затримання, в ході якого співробітникам міліції чинило опір", - розповів начальник центру суспільних зв"язків ГУ МВД в Києві Володимир Поліщук.

За попередніми даними, у сумці, яку затримані намагалися украсти, були документи на нерухомість.

Поліщук додав, що не має інформації, чи були в сумці гроші.

Підозрювані затримані в порядку 115 Кримінально-процесуального кодексу (на 3 доби), суд повинен обрати їм запобіжний захід. Порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу (грабіж). Триває слідство.

За матеріалами Українські Новини, Коммерсантъ

Зараз ви читаєте новину «Працівники міліції влаштували стрілянину у центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі