Ексклюзиви
понеділок, 28 липня 2008 10:40

Працівники Lufthansa оголосили безстроковий страйк

Працівники німецької авіакомпанії Lufthansa, другого за величиною авіаперевізника в Європі, призначили на 28 липня початок безстрокового страйку. Приводом для незадоволеності стали низькі зарплати, повідомляє агентство Reuters.

Страйк зачепить два аеропорта - Франкфуртський, що є пунктом пересадки для багатьох маршрутів, і Гамбургського на півночі Німеччини.

Безстроковий страйк проводиться в Lufthansa вперше за 13 років. Примітно, що в ній беруть участь майже всі робочі, зайняті у сфері наземного обслуговування літаків. 27 липня за проведення страйку проголосувало 91 відсоток членів профспілки Verdi, що представляє інтереси 52 тисяч робочих.

За даними агентства Bloomberg, профспілка вимагає 10-процентного збільшення заробітної плати. Авіакомпанія поки не готова піти на таке збільшення витрат, пропонуючи підняти зарплати на 6,7 відсотка в два етапи.

Страйк в Lufthansa погрожує відміною багатьох рейсів. Bloomberg зазначає, він може обійтися авіакомпанії в п"ять мільйонів євро щоденно.

У 2008 році Lufthansa вже кілька разів потерпала від страйків робочих, проте раніше вони носили локальний характер. Так, 7 липня було скасовано 157 рейсів в дочірніх компаніях Lufthansa - Cityline і Eurowing, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Працівники Lufthansa оголосили безстроковий страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути