середа, 26 грудня 2007 08:39

ППО Данії засікли бомбардувальники ВПС Росії біля своїх кордонів

Два винищувачі F-16 ВПС Данії були підняті по тривозі у повітря після того, як поблизу повітряного простору країни з"явилися російські стратегічні бомбардувальники Ту-160, передає Радіо Свобода.

Радари протиповітряної оборони Данії засікли мету близько дванадцятої ночі за місцевим часом. "У 0 годин 18 хвилин ми увійшли у контакт з росіянами і ескортували їх протягом 18 хвилин, у той час, як вони продовжували слідувати курсом на південний захід. Ми супроводжували російські бомбардувальники, поки їх не перехопили пілоти британських ВПС, після чого ми повернулися на авіабазу Скудструп", - повідомив пілот Військово-повітряних сил Данії Петер Мельгорд.

Згідно даним данського агентства Ritzau, ніколи бомбардувальники ВПС РФ не пролітали настільки близько до повітряних кордонів Данії, що є членом НАТО. Як стверджує Ritzau, за останній час це вже третій інцидент за участю військових літаків Росії біля данських кордонів - подібний випадок мав місце 30 жовтня.

Згідно інформації Тактичного Авіаційного командування Данії, цього разу літаки російських ВПС пролетіли на відстані 120 км від меж повітряного простору країни.

Нагадаємо, 17 серпня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія відновлює польоти стратегічної авіації у видалених регіонах на постійній основі, перервані 1992 року. Путін сказав, що льотчики "засиділися", і авіації пора дати "нове життя", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «ППО Данії засікли бомбардувальники ВПС Росії біля своїх кордонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі