пʼятниця, 07 листопада 2008 09:05

Позикодавці Британії відмовилися знижувати відсоткову ставку

Позикодавці Британії відмовилися знижувати відсоткову ставку

Найбільші іпотечні позикодавці Британії проігнорували заклики уряду продовжити сьогодні знижувати відсоткову ставку власникам закладених домівок.

Лише банки Lloyds TSB, та Abbey, другий найбільший у Британії позикодавець, пообіцяли втілити історичне зниження відсоткової ставки на 1.5 відосоткових пунктів.

Вчора Банк Англії оголосив, що вартість позики буде знижена до 3%, для того щоб підтримати економічний стан та попередити глибоку фінансову кризу. Цей показник буде найнижчим за останні півстоліття.

Головний секретар Міністерства фінансів Івет Куппер звернувся з проханням до позикодавців прослідувати прикладу Банку Англії. Він сказав:"Уряд робить кроки для зміцнення банківської системи, намагається підтримати банки. Тепер черга банків докласти якихось зусиль, щоб підтримати інших".

Проте ніхто більше з позикодавців не знизили стандартну змінну ставку. HSBC, найбільший банк у Британії, повідомив, що стандартна змінна ставка зараз на розгляді і банкіри не впевнені, що вона знизиться на 1.5 відсоткових пункти до наступного тижня. Інші позикодавці, включаючи Королівський банк Шотландії та Загальнонаціональний, найбільше будівниче товариство, заявили, що розглядають питання відсоткової ставки, але навряд повідомлять якісь результати найближчими днями, повідомляє The Times.

Зараз ви читаєте новину «Позикодавці Британії відмовилися знижувати відсоткову ставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі