четвер, 22 жовтня 2020 20:35

Пожежі на Луганщині: ДБР перевіряє посадовців ДСНС

Пожежі на Луганщині: ДБР перевіряє посадовців ДСНС
Внаслідок пожеж на Луганщині 11 людей вважаються загиблими. Фото: Reuters

Слідчі Державного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за фактами можливої службової недбалості з боку керівництва Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Луганській області, що призвело до тяжких наслідків, загибелі людей, знищенню споруд, будинків, лісових масивів від масштабних пожеж на території Луганської області в липні та вересні-жовтні.

Попередня кваліфікація кримінального правопорушення - неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, що спричинило тяжкі наслідки, повідомляє пресслужба ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція назвала 4 джерела пожеж на Луганщині

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

30 вересня стало відомо, що на Луганщині почалися масштабні пожежі у трьох місцях.

Генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила, що за фактами масштабних пожеж на Луганщині, де полум'ям охоплено понад 9300 га, розпочаті кримінальні провадження.

3 жовтня зранку ДСНС повідомляла, що в ході ліквідації лісових пожеж на території Луганської області виявлено тіла 7 осіб, крім цього травмовано 18 осіб (у тому числі 3 співробітника ДСНС). 4 особи вважалися зниклими безвісті. Згодом рятувальники виявили останки чотирьох людей, які вважалися зниклими безвісти. Таким чином, загиблими внаслідок пожеж вважаються 11 людей.

Зараз ви читаєте новину «Пожежі на Луганщині: ДБР перевіряє посадовців ДСНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі