понеділок, 23 липня 2007 11:28

Пожежа знищила п"яту частину "Асканії-Нови"

Заповідник "Аськанія-Нова" в Херсонській області серйозно постраждав від степової пожежі. Причиною загоряння став грозовий розряд.

Як повідомили в МНС, вогонь в умовах вітряної погоди швидко розповсюджувався степом. Локалізувати пожежу вдалося лише через чотири години після спалаху, а на ліквідацію усіх його осередків знадобилося шість годин.

Від вогню постраждали близько двох тисяч гектарів степу – приблизно п"ята частина території унікального біосферного заповідника.

Створений майже півтора століття назад заповідник "Аськанія-Нова" – єдина в Європі ділянка степу, якої ніколи не торкався плуг. Там збереглися поодинокі стародавні кургани, кам"яні половецькі баби, створені стародавніми творцями.

Заповідний комплекс об"єднує найбільшу в Європі ділянку типчаково-ковилового степу, зоологічний і дендрологічний парки, де обжилися тисячі унікальних тварин і птахів, зокрема кінь Пржевальського, зебри, бізони, різні види антилоп і оленів, страуси. Заповідний степ "Асканії-Нови" внесений до кадастру ЮНЕСКО як еталон степових систем екопланети і одним із перших включений у всесвітню мережу біосферних резерватів, повідомляє МНС.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа знищила п"яту частину "Асканії-Нови"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі