середа, 07 травня 2008 16:24

Пожежа в Ялтинському заповіднику локалізована

Пожежа на території Ялтинського гірничо-лісового природоохоронного заповідника в 13 кварталі Лівадійського лісництва локалізована.

Як повідомили в середу в прес-службі Головного управління МНС України в Криму, в даний час у гасінні пожежі бере участь 87 співробітників МНС і 30 працівників Ялтинського лісництва, задіяно 13 одиниць техніки, зокрема 2 гелікоптери (вертоліт-розвідник і пожежний вертоліт МІ-8 МНС України).

Вогнище пожежі знаходилося на схилі гори Ай-Петрі, на 200 метрів вище за водоспад Учан-Су. Загальна площа пожежі складає близько 4 га. Розповсюдженню вогню сприяв сильний вітер і практично недоступні гірські схили.

Як раніше повідомлялося, загоряння лісової підстилки було виявлене лісниками о 03:25 під час планового обходу території Ялтинського гірничо-лісового природоохоронного заповідника. В ході обльоту вертольотом було встановлено, що пожежа низова.

На місці пожежі працює оперативна група Головного управління МНС України в Криму. Загальне керівництво здійснює начальник кримського главку МНС Олександр Мазилін.

В даний час основною версією виникнення пожежі вважається необережне поводження з вогнем туристів, повідомляє Интерфакс-Украина.

Читайте також
Зараз ви читаєте новину «Пожежа в Ялтинському заповіднику локалізована». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі