неділя, 24 січня 2021 01:27

Пожежа у Харкові: суд заарештував четвертого підозрюваного у справі

Пожежа у Харкові: суд заарештував четвертого підозрюваного у справі
Сам 34-річний підозрюваний заперечує, що він був саме адміністратором закладу. Фото з відкритих джерел

Київський районний суд Харкова відправив під варту адміністратора нелегального будинку для людей пенсійного віку Ігоря Мирончука. Він проведе в СІЗО два місяці без права застави.

Сам 34-річний підозрюваний заперечував, що він був саме адміністратором закладу, як стверджує слідство. Він запевняв, що він лише допомагав, "був співробітником, старшим з доглядальницями", повідомляє "Суспільне".

Нібито працював на волонтерських засадах, але за даними прокуратури, орендарі платили Мирончуку гроші. Адвокати Мирончука стверджували, що він не був адміністратором в хоспісі, а також наполягали на допомозі підозрюваного при евакуації людей під час пожежі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все звертає на орендарів: що розповів власник будинку, де незаконно тримали літніх людей

"Він виніс п'ять осіб. Він сам ледь не згорів. У нього куртка згоріла", - сказав адвокат Сергій Веприцький.

Удень 21 січня в приватному будинку для людей літнього віку на околиці Харкова спалахнула пожежа. У приміщенні були 33 людини віком від 25 до 90 років. Це пацієнти та 4 працівники. У результаті 15 людей загинули, ще 5 отримали опіки та отруїлися чадом. Однією з версій займання одразу називали несправність газового обладнання. У день трагедії його саме мали лагодити. Свідки кажуть, задимлення почалося біля газового лічильника. Троє працівників уже дали свідчення, за інформацією голови Національної поліції України Ігоря Клименка. Також серед версій розглядається пожежа внаслідок підпалу, унаслідок необережного поводження з вогнем у побуті та з електроприладами і внаслідок замикання електромережі.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа у Харкові: суд заарештував четвертого підозрюваного у справі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі