середа, 11 липня 2007 10:43

Появився новий власник хітів Діми Білана

У судовому процесі між Дімою Біланом і продюсерською компанією "Союзконцерт", якій вдова Юрія Айзеншпіса продала права на співака і його репертуар, новий скандальний поворот: появився черговий власник хітів Діми Білана.

За словами адвоката співака Дмитра Жаркова, компанія "С.Б.А. Мьюзік Паблішинг" просить суд визнати незаконною операцію між вдовою Айзеншпіса Оленою Ковригіною і продюсерською компанією "Союзконцерт" про передачу їй прав на 13 пісень Діми. Як стверджують юристи, незадовго до смерті Юрій Айзеншпіс продав всі пісні першого альбому Білана "С.Б.А. Мьюзік Паблішинг".

Нагадаємо, в 2002 році Діма (Віктор) Белан уклав з Юрієм Айзеншпісом угоду, згідно якої продюсер організовував всю творчу діяльність співака, аж до репертуару. Після смерті Айзеншпіса авторські права по спадку перейшли його синові Михайлу. У Білана ж з"явився новий продюсер - Яна Рудковська, дружина брата дружини московського мера Віктора Батуріна. Олені Ковригіній (мати і законний представник 14-річного Михайла Айзеншпіса) не вдалося домовитися з Біланом. І тоді вона переуступала авторські права, а також договір з продюсером "Союзконцерту".

Новий правовласник проекту "Діма Білан", компанія "Союзконцерт", захотіла стягнути з популярного співака не тільки компенсацію у розмірі 5 млн. 20 тисяч рублів за порушення авторських прав, але і зажадала відібрати у нього сценічний псевдонім "Діма Білан".

Проте 5 червня Московський міський суд відмінив рішення про арешт майна Білана, і справа була повернена до районного суду для нового розгляду.

По основному позову розгляд справи по суті призначений на середину липня, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Появився новий власник хітів Діми Білана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі