вівторок, 12 червня 2007 15:37

Повторити успіх книг про Гаррі Потера може роман "Тунелі"

Повторити успіх книг Джоан Роулінг про Гарі Поттера може роман "Tunnels" ("Тунелі") британських авторів Родеріка Гордона і Брайана Уїльямса. Ставку на міжнародний успіх книги про 14-річного хлопчика-археолога Уїлла Берроуза зробило видавництво Bloomsbury, що десять років ризикнуло надрукувати дебютний роман Роулінг.

Баррі Каннінгем, редактор, що зіграв вирішальну роль в просуванні Роулінг у видавничі плани Bloomsbury, вважає, що у "Тунелів" є всі необхідні інгредієнти успіху: "хлопчик-археолог, безжальні лиходії, загублений мир і незвичайна подорож до центру Землі". Він додав також: "З першої сторінки "Гарі Поттера" я зрозумів, що це - чарівна книга. Від "Тунелів" у мене склалося таке ж враження".

На видавничому ярмарку дитячої літератури в Болоньї Каннінгему вдалося добитися покупки прав на переклад книги п"ятнадцять мов. Автори Гордон і Уїльямс вже отримали більше 500 тисяч фунтів стерлінгів авансу.

Родерік Гордон і Брайан Уїльямс спочатку видали "Тунелі" за свій рахунок. Каннінгем знайшов книгу, прочитав і запропонував авторам контракт з Bloomsbury, повідомляє Рейтер.

Зараз ви читаєте новину «Повторити успіх книг про Гаррі Потера може роман "Тунелі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі