четвер, 17 травня 2007 19:07

Повні люди частіше отримують травми на робочому місці

Повні люди частіше отримують травми на робочому місці, показало дослідження американського Університету Джонса Хопкинса.

Цей висновок був зроблений на основі аналізу статистики восьми заводів США. Всі співробітники цих підприємств (всього біля 7,7 тис. чоловік) дослідниками були розділені на п"ять груп: з малою, нормальною, зайвою вагою і ожирінням (від легкого - до важкого).

Як виявилось, за два роки (2002-2004 роки) 29% співробітників цих заводів отримали травми, в основному - легкі. При цьому 85% травмованих мали зайву вагу або страждали ожирінням.

У свою чергу, чим більша маса тіла - тим частіше траплялись травми. Серед повних їх отримали 28%, серед робочих з легким і середнім ступенем ожиріння - 30%, серед тих, хто мав важкий ступінь ожиріння - 34%.

Ще одне спостереження: повні люди у декілька разів частіше, ніж їх худі колеги, отримували важкі травми ніг і рук.

Одне з пояснень цього феномена звучить так: з одного боку - повним людям важче управляти власним тілом, з іншої - їм важче працювати, тому що промислове устаткування не розраховане на них. Тобто, наприклад, їм тісно там, де людина з нормальною вагою відчуває себе абсолютно вільно, повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «Повні люди частіше отримують травми на робочому місці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі