четвер, 21 червня 2007 13:12

Повії залишають вулиці Праги

Празькі представниці індустрії сексуальних послуг залишили вулиці столиці Чехії. А от кількість публічних будинків у центрі міста виросла до максимальної за всю  історію їх існування.

Не так давно на Вацлавській площі можна було, за даними поліції, зустріти одночасні до 70 повій. А тепер там "чергує" не більше 10 представниць давньої професії.

На ситуацію вплинуло посилення поліцейського контролю, а також зміна попиту - клієнти стали багатші і вимогливіші, ніж раніше.

Крім того, місцеві власті стали ретельніше стежити за порядком на вимогу суспільства. Задовольняючи попит, еротичні клуби, які раніше пропонували лише стриптиз, тепер розширили асортимент: після танцю може бути й ближче спілкування з клієнтом. На Вацлавській площі і поблизу неї працює 24 таких заклади, у них щодня заходить 2600 відвідувачів, в основному іноземців. Їх обслуговує близько п"ятиста повій.

Мер міста Павло Бем вважає, що не варто особливо турбуватися з цього приводу, адже подібне явище існує майже у всіх столицях. До Амстердама або Парижа теж не їздять лише для того, щоб подивитися картини у знаменитих галереях. А до Гамбурга, де визначних пам"яток небагато, їздять в першу чергу повеселитися з продажними дівчатами.

За офіційними підрахунками, у Чехії працює від 10 000 до 25 000 повій. Проституція у Чехії і не дозволена, і не заборонена. Якщо дівчина не краде і не вбиває, вона може займатися своїм ремеслом досить  вільно, але все одно нелегально. Стаття для сутенерів у Кримінальному кодексі є, але застосовується украй рідко, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Повії залишають вулиці Праги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі