вівторок, 18 вересня 2007 08:24

Повітряний патруль США припинив пошуки Фоссета

Пошуки мільйонера й шукача пригод Стіва Фоссета, який зник у штаті Невада, фактично припинені, повідомляє Associated Press. Повітряний патруль США відкликав 18 із 20 літаків, що брали участь у операції. Два літаки й декілька рятувальників залишилися в резерві в одному з аеропортів Невади. П"ять вертольотів Повітряного патруля все ще здійснюють регулярні польоти в районі, де пропав мандрівник. Добровольці на приватних літаках також не припиняють пошуків.

За словами представника Повітряного патруля, пілоти цієї організації за два тижні зробили 245 вильотів, покривши 52 тисячі квадратних кілометрів. AFP наводить слова представника поліції штату, який заявив, що літаки провели пошуки на 98 відсотках території району, де, за прогнозами, мав би впасти літак Фоссета.

Під час пошуків було виявлено сім літаків, що розбилися раніше, проте слідів літака Bellanca Citabria Super Decathlon, що належить Фоссету, не знайшли.

Мільйонер пропав 3 вересня. Він планував короткий політ з метою знайти на заході штату Невада висохле озеро з рівною поверхнею для встановлення нового наземного рекорду швидкості.

Пошукова операція ускладнювалася тим, що Фоссет не залишив плану польоту. Локатор, встановлений на літаку, повинен був послати супутниковий сигнал у разі жорсткої посадки, проте чомусь не спрацював. Пального в літаку було лише на п"ять годин, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Повітряний патруль США припинив пошуки Фоссета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі