неділя, 09 вересня 2007 14:58

Повінь в Бангладеш - затоплена третина країни (ФОТО)

Нова хвиля повеней, що понесли з кінця липня більше 830 людських життів, накотилася на значну частину території Бангладеш.

Згідно з обнародуваними сьогодні офіційними даними, після тих, що продовжувалися три доби проливних дощів річками, що вийшли з берегів, залито 20 з 64 адміністративних районів країни, населення якої складає близько 140 млн. чоловік.

Тисячі біженців, що почали повертатися в свої напівзруйновані житла після того, як стихія, що розбушувалася, пішла на спад, вимушені знов рятуватися в безпечних місцях на возвишенностях.

У постраждалих селах відчувається брак продовольства і питної води, наростає загроза розповсюдження шлунково-кишкових інфекцій.

Повені цього року, пов"язані з сезоном мусонних злив, вже визнані найсерйознішими після катастрофічного 2004 року, коли загинули понад 3000 бангладешців. Тим часом, за прогнозами метеорологів, в найближчу добу сильні дощі в різних районах країни продовжуватимуться, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Повінь в Бангладеш - затоплена третина країни (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі