четвер, 23 серпня 2007 12:28

Повінь у центральних штатах США: десятки загиблих

Щонайменше 22 людини стали жертвами сильної повені, яка накрила ряд центральних американських штатів.

Повідомляється, що напередодні річки в Огайо і Айові вишли з берегів у результаті проливних дощів. У декількох районах у центрі й на півночі Огайо оголошено надзвичайний стан. Тут уже евакуйовані сотні людей, загони рятувальників і пожежників на човнах допомагають жителям залишити затоплені будинки й доставляють їх у безпечне місце.  

Південний схід Міннесоти, південний Вісконсін, Техас, Небраска й Оклахома також опинилися на шляху холодного фронту зі зливами, які йдуть із боку Мексиканської затоки. За прогнозами синоптиків, грозові дощі очікуються у найближчий день у всій центральній частині США й, можливо, на заході.  

В Оклахомі негода зруйнувала більше 500 житлових будинків, затопила дороги та сільськогосподарські угіддя. Влада штату закликала Білий дім оголосити ряд районів зоною стихійного лиха й направити туди екстрену допомогу, пише Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Повінь у центральних штатах США: десятки загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі