субота, 18 квітня 2020 15:38

Повідомили приємну новину для українців в Польщі

Повідомили приємну новину для українців в Польщі
Українцям в Польщі продовжили легальне перебування. Фото: Ukrnews

У Польщі продовжили легальне перебування українцям, які знаходяться в країні за біометричними паспортами, термін дії яких закінчився з моменту оголошення Польщею стану епідемії.

Закон, який вступив в силу в рамках програми порятунку польської економіки "Антикризовий щит", дозволяє іноземцям легально перебувати 30 днів в Польщі після закінчення епідемії без необхідності подавати заяви на тимчасове посвідчення на проживання. Про це повідомила у прес-релізі компанія з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.

"Закінчення терміну перебування за біометричними паспортами в рамках безвізового руху було однією з головних причин масового виїзду українців після запровадження стану епідемії. Трудові мігранти турбувалися, що їх депортують, якщо вони перевищать термін перебування в країні", - наголосив власник компанії Євген Кириченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український літак "Мрія" викликав конфлікт у Польщі

За його словами, рішення польської влади заспокоїть українських трудових мігрантів та спонукатиме українців залишитися і шукати варіанти, як закріпитися в Польщі.

З 20 квітня Польща почне поступово знімати карантинні обмеження, введені у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили приємну новину для українців в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі