понеділок, 05 квітня 2021 15:19

Повідомили, чим замінятимуть індійську Covid-вакцину для другої дози

Повідомили, чим замінятимуть індійську Covid-вакцину для другої дози
Вакцину Covishield можна замінити будь-яким препаратом від AstraZeneca. Фото: Reuters

Для введення 2-ої дози Covid-вакцини дозволили використовувати однотипні препарати. Такі рекомендації МОЗ отримало від Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики. При цьому вакцини різних типів і створені різними компаніями не взаємозамінні.

Вакцину Covishield можна замінити будь-яким препаратом від AstraZeneca, повідомляє пресслужба уряду. Зокрема корейського виробництва AstraZeneca-SKBio.

"Тим, кому зробили 1-ше щеплення вакциною Covishield, яку виготовляють в індійському Інституті сироватки крові за ліцензією Oxford-AstraZeneca, можна робити 2-ге щеплення вакциною AstraZeneca, виробленої на інших виробничих майданчиках. Вакцина Covishield і вакцина, виготовлена південнокорейською компанією, ідентичні по складу і технології виготовлення. Вони не розглядаються як різні вакцини та є взаємозамінними", - повідомили в Кабміні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіс президента прокоментував побічні ефекти вакцини Covishield

24 лютого стартувала вакцинація від коронавірусу препаратом Covishield. Термін придатності вакцини, 500 тис. доз якої отримала Україна, закінчується 23 червня 2021 року.

Експорт індійської вакцини від Covid-19 Covishield призупинили через необхідність задоволення внутрішнього попиту на препарат.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, чим замінятимуть індійську Covid-вакцину для другої дози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі