неділя, 14 грудня 2008 15:21

Повертати гарячу воду киянам будуть не менше ніж дві доби

АК "Київенерго" розпочала поновлення гарячого водопостачання, оскільки ДК "Газ України" підвищило тиск газу на київських ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6. Процес підключення гарячого водопостачання розпочався 14 грудня о 8.00 годині. Як повідомляє прес-служба АК "Київенерго", компанія організувала роботу працівників у вихідні дні для термінового поновлення гарячого водопостачання споживачам.

Згідно з технологічним процесом з моменту підвищення тиску газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 фахівцям АК "Київенерго" на відновлення гарячого водопостачання знадобиться не менше ніж дві доби.

АК "Київенерго" у встановленому законодавством порядку виконає перерахунок споживання гарячої води всім споживачам, із якими має прямі договори.

Обмеження постачання природного газу на київські ТЕЦ розпочалося 4 грудня. Внаслідок дій газопостачальних організацій температура теплоносія від ТЕЦ Київенерго зменшилася до 41° С замість необхідної 74° С, а 11 грудня було припинено гаряче водопостачання від мереж, що живляться від ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6.

В "Київенерго" стверджують, що заходи щодо тимчасового припинення гарячого водопостачання споживачам дозволило зберегти мінімальний рівень опалення та уникнути аварійного відключення обладнання ТЕЦ, що призвело б до невиправних наслідків.

Обмеження газопостачання Компанії відбулося з причини відсутності грошових надходжень від КМДА з компенсації різниці витрат на виробництво та тарифом на теплову енергію.

Керівництво "Київенерго" неодноразово попереджало Київську міську державну адміністрацію про такі наслідки у разі відсутності лімітів природного газу для Компанії. Борг "Київенерго" перед ДК "Газ України" в розмірі 380 млн. грн. виник з причин довгострокової відсутності компенсацій із міського бюджету витрат Компанії на виробництво та постачання тепла.

Як повідомляв УНІАН, з 11 грудня без гарячої води залишались близько половини житлових будинків столиці. Зокрема, ТЕЦ-5 забезпечує гаряче водопостачання та централізоване опалення 2877 житлових будинків, 122 лікувальних закладів, 117 дитячих садків, 108 шкіл, 2117 відомств у житлових масивах Харківський, Позняки, Осокорки, Русанівка, Березняки, Теремки.

ТЕЦ-6 забезпечує гаряче водопостачання та централізоване опалення 2118 житлових будинків, 62 лікувальних закладів, 159 дитячих садків, 125 шкіл, 1393 установ у житлових масивах Троєщина, Лісовий, Воскресенка, Оболонь, Куренівка, Виноградар, Поділ.
Зараз ви читаєте новину «Повертати гарячу воду киянам будуть не менше ніж дві доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі