середа, 13 лютого 2008 11:01

Повені в Перу забрали життя 13 людей, 24 зникли безвісти

В результаті багатоденних проливних дощів в Перу загинули щонайменше 13 чоловік, 24 зникли безвісти, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на перуанський Інститут цивільної оборони.

За даними інституту, близько 80 тисяч перуанців залишилися без житла. Епіцентр стихії знаходиться в зоні Амазонії, де проливні дощі, що почалися ще в січні, спричинили руйнівні повені. Знищено багато доріг, сільськогосподарські плантації. Перуанські власті приступили до надання допомоги потерпілим.

Винуватцем розгулу стихії в Перу і Болівії став природний феномен ла-Нінья - аномальне пониження температури води в східній частині Тихого океану. Він прийшов на зміну своєму антиподу - теплій течії ель-Ніньо. Обидві вони - всього лише різні стадії одного й того самого явища, яке стає винуватцем екологічних катастроф, засух або затяжних злив, що призводять до повеней.
Зараз ви читаєте новину «Повені в Перу забрали життя 13 людей, 24 зникли безвісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі