четвер, 13 січня 2011 10:01

Повені та зсуви у Бразилії: потоки бруду і каміння вбили понад 250 людей

У бразильському штаті Ріо-де-Жанейро число загиблих в результаті повеней і зсувів, спричинених проливними дощами, становить, за останніми даними, 257 осіб. Основний удар стихія завдала гірським районам штату, де розташовані міста Терезополіс, Нова-Фрібург і Петрополіс.

У муніципії Нова-Фрібург за добу з вівторка на середу випала місячна норма опадів, і це при тому, що січень вважається там місяцем сильних тропічних злив. Потоки бруду і каміння накрили цілі житлові квартали. У результаті були зруйновані не лише селища бідноти, але і впорядковані туристичні райони. У постраждалих муніципіях порушено енергопостачання та телефонний зв'язок.

Зсуви перерізали всі основні автомобільні дороги в гірській частині штату, а також федеральну трасу, що зв'язує Ріо-де-Жанейро з внутрішніми районами країни. Відсутність надійного транспортного сполучення ускладнює рятувальні операції в гірських районах.

Федеральна влада терміново виділила 780 млн реалів (близько 480 мільйонів доларів США) для допомоги постраждалим. У зоні лиха оголошено надзвичайний стан, військові розгортають там польовий госпіталь, який вже у середу розпочне приймати численних поранених і хворих, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Повені та зсуви у Бразилії: потоки бруду і каміння вбили понад 250 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі