понеділок, 10 січня 2011 14:27

Повені "біблійних масштабів" в Австралії: 11 людей загинули (ФОТО)
11

Понад 12 тисяч будинків та інших будівель були затоплені або пошкоджені в результаті найсильніших за останні 50 років повеней в Австралії, щонайменше 4 тисячі людей евакуйовані.

Повені "біблійних масштабів" почалися в країні наприкінці грудня, коли на північний схід континентальної частини Австралії обрушився тропічний шторм Таша. У зоні затоплення виявилася територія, що перевищує за площею розміри Німеччини і Франції, разом узятих.

Жертвами стихійного лиха стали одинадцять людей.

Найбільш постраждав від повені австралійський штат Квінсленд, де річки вийшли з берегів і затопили 22 міста. Після хвилі проливних дощів рівень опадів всього за кілька годин досяг 300 міліметрів. Під загрозою затоплення опинилося ще одне місто Квінсленда - Меріборо з населенням 200 тисяч людей.

Рівень паводкових вод досяг максимуму в цьому районі в неділю, 9 січня, коли річки вийшли з берегів після дощів, які пройшли напередодні.

За попередніми даними, австралійська влада оцінює збитки, завдані повінню скарбниці, приблизно в 5 мільярдів доларів, а на відновлення пошкодженої інфраструктури може піти кілька років.

Свою допомогу в подоланні наслідків стихії в Австралії запропонувала ООН, яка має в своєму розпорядженні Фонд реагування на надзвичайні ситуації. Це дозволяє протягом лічених годин за запитом держав виділяти кошти на допомогу людям, постраждалим в результаті природних катаклізмів та інших кризових ситуацій.

За матеріалами РИА Новости, Euronews

Зараз ви читаєте новину «Повені "біблійних масштабів" в Австралії: 11 людей загинули (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі