вівторок, 25 грудня 2007 10:47

Повалений тайський прем"єр Таксін Чінават пообіцяв повернутися на батьківщину

Колишній прем"єр-міністр Таїланду Таксін Чінават, який був повалений у результаті військового перевороту і після цього залишив країну, оголосив, що найближчими місяцями планує повернутися на батьківщину.

Ця заява була зроблена після того, як на парламентських виборах в Таїланді перемогла Партія народної влади, що підтримує колишнього прем"єра. Її лідер Самак Сундаравей заявив, що його соратники мають намір добитися амністії для Таксіна Чінавата і допомогти йому повернутися в політику.

Сам Чінават відзначив, що після повернення, наміченого на кінець зими - весну 2008 року, готовий відповісти на звинувачення у корупції, висунуті проти нього новою владою. Проте знову займатися політикою він відмовився, відзначивши, втім, що ті, хто його підтримує, можуть звертатися до нього "за ідеями".

Партія народної влади, за яку на виборах, як повідомляється, голосували прихильники забороненої партії Чінавата "Тайці люблять тайців", за попередніми даними, зможе отримати в парламенті 232 місця з 480. Друге місце зайняла Демократична партія, яка підтримує військову хунту, що прийшла до влади після перевороту у вересні 2006 року. Їй, ймовірно, дістануться 165 місць.

Як заявив Самак Сундаравей, він веде переговори про коаліцію, що дасть змогу отримати більшість в парламенті. За його словами, дві партії (які саме, він не уточнив) вже погодилися на альянс.

Нагадаємо, що після скидання Таксіна Чінавата хунта пред"явила йому цілий ряд звинувачень в корупції. У серпні 2007 року Верховний суд країни видав санкцію на його арешт. Після перевороту Чінават, як повідомлялося, поселився у Великій Британії. Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Повалений тайський прем"єр Таксін Чінават пообіцяв повернутися на батьківщину ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі