пʼятниця, 18 квітня 2008 16:43

Потужній тайфун загрожує Китаю: евакуйовано 120 тисяч чоловік

У Китаї близько 120 тисяч чоловік евакуйовано в безпечні місця в південній острівній провінції Хайнань у зв"язку з наближенням тайфуну "Неогурі", повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на дані управління цивільної адміністрації провінційного уряду Хайнаня.

Евакуація торкнулася найважливіших прибережних міст Хайнаня, зокрема Санья і Веньчан.

Провінційне управління рибальства прийняло заходи з переміщення 80 тисяч працівників галузі з прибережних господарств у внутрішні райони Хайнаня. Разом з тим, втрачений зв"язок з 56 рибаками, які вели промисел у водах архіпелагу Сіша на південь від Хайнаня. До району промислу відправлено судно з рятувальниками.

За станом на ранок 18 квітня перервано поромне сполучення між Хайнанем і материком через Цюнчжоуський пролив. Аеропорти острівної провінції вранці 18 квітня функціонували.

Згідно з метеорологічними прогнозами, тайфун "Неогурі" досягне берегів Хайнаня до 4:00 за місцевим часом 19 квітня, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Потужній тайфун загрожує Китаю: евакуйовано 120 тисяч чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі