четвер, 09 серпня 2007 10:03

Потоплення пам"ятника Леніну в Криму оплатив телеканал "Дискавері"

Пам"ятник вождеві пролетаріату буде затоплений в четвер вранці у супроводі міліції і прокуратури, заявив глава селища Оленівка в Криму.

Про це він заявив, коментуючи те, що монумент, який місцеві власті збиралися демонтувати і скинути в море, повернули на колишнє місце.

"Господи, де були ці комуністи, коли Леніну відбивали руку, обливали фарбою, малювали окуляри?! - відзначив Юрій Щелок в інтерв"ю "Блику". - Рішення про те, щоб подарувати пам"ятник аквалангістам для підводного музею, сільрада прийняла ще в 2003 році.

"З тих пір Ленін чекав, поки знайдуться гроші на його демонтаж, фарбування і занурення. І ось телеканал "Дискавері" сплатив всі витрати і планував зняти сюжет про унікальний підводний музей. До речі, цей пам"ятник буде найбільшим експонатом на Алеї вождів. Але, треба ж, позачергові вибори нагрянули!", - заявив глава селища.

"Спочатку демонтаж проходив тихо-мирно. І його занурили б в море ще позавчора. Але вийшла заминка - Вождь розколовся навпіл. Поки вирішували, як скріпляти, щоб втопити Вождя гідно, з"явився перший секретар Чорноморського райкому Компартії Віктор Демусенко і затягнув собі петлю на шиї з мотузки, що обвиває ноги Ілліча. Пізніше підтяглися соратники з Чорноморського і навіть Сімферополя. Дозвільний документ комуністи проігнорували", - розповів Щелок.

"Найсмішніше, що це не пам"ятник зовсім! Це мала архітектурна форма у вигляді статуї Леніну. Отже, вождь пролетаріату буде затоплений в четвер вранці у супроводі міліції і прокуратури.

Пам"ятник планувалося розмістити на підводній алеї вождів, де вже є пам"ятники Брежнєву, Сталіну і т.д. Раніше "втоплені" пам"ятники є всього лише невеликими гіпсовими бюстами відомих осіб, тоді як цей монумент має висоту два з половиною метри і створений з бетону, що дозволить йому не руйнуватися під водою протягом довгого часу. "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Потоплення пам"ятника Леніну в Криму оплатив телеканал "Дискавері"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі