субота, 26 липня 2008 10:27

Постраждалим від сичуаньського землетрусу дозволять завести дітей

Постраждалим від сичуаньського землетрусу дозволять завести дітей
Сімейним парам, чиї діти загинули або стали інвалідами в результаті землетрусу в провінції Сичуань, дозволять завести ще одну дитину, повідомляє агентство FrancePresse. Відповідний указ з"явився на сайті уряду провінції в суботу.

Крім того, другу дитину дозволять мати сім"ям, в яких серйозну інвалідність, що зробила людину непрацездатним, отримав один з батьків.

Як зазначає агентство, близько 30 років тому китайський уряд заборонив більшості сімей мати більш як одну дитину для того, щоб впоратися з темпами зростання населення, чисельність якого перевищує 1,3 мільярда осіб. За "зайвих" дітей китайців виключають з партії, а також піддають дисциплінарним стягненням.

Землетрус в провінції Сичуань, що стався 12 травня, став найбільш руйнівним за останні 30 років історії країни. В результаті катастрофи більше 100 тисяч людей загинули, стали інвалідами або пропали без вісті. Близько 18 тисяч сімей втратили своїх дітей, багато хто з яких загинув під будівлями шкіл, що обвалилися, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Постраждалим від сичуаньського землетрусу дозволять завести дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі