середа, 15 січня 2020 02:11

Посол України в США пояснив, чому не варто скликати РБ ООН через збитий літак

Посол України в США пояснив, чому не варто скликати РБ ООН через збитий літак
Єльченко: не варто скликати Радбез ООН через збитий літак

Посол України в США Володимир Єльченко не бачить необхідності у скликанні Ради безпеки ООН у зв'язку з катастрофою українського лайнера Boeing 737 над Тегераном.

"У ситуації, якби Іран не визнав своєї провини, можливо, нам би довелося звертатися, в тому числі до Ради безпеки ООН. Але оскільки ситуація розвивалася дуже динамічно, я просто не бачу, яку мету ставлять перед собою ті, хто вважає, що потрібно скликати РБ ООН", - заявив Єльченко у Вашингтоні, повідомляє Укринформ.

Він нагадав, що 9 січня Україна вже порушувала в Радбезі ООН питання про катастрофу Boeing 737 над Тегераном. Тоді заступник глави МЗС Сергій Кислиця зачитав спеціальну заяву від імені чотирьох країн - Канади, Німеччини, Швеції та України - громадяни яких загинули в авіакатастрофі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посольство в Ірані заявляло про технічні причини падіння літака через наказ РНБО — Данілов

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що серед керівництва України розглядається можливість скликання засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, якщо буде доведено, що Boeing 737 був збитий умисно.

Зараз ви читаєте новину «Посол України в США пояснив, чому не варто скликати РБ ООН через збитий літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі