пʼятниця, 12 вересня 2008 15:53

Посол США закликав Росію відмовитися від визнання Південної Осетії та Абхазії

Посол США при НАТО Курт Волкер закликав Росію переглянути рішення про визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії.

"Ми закликаємо Росію переглянути рішення про визнання територій Абхазії та Південної Осетії як незалежних держав", - йдеться у відеозаяві Волкера.

Він висловив надію, що Росія виконає свої зобов"язання з виведення військ з території Грузії на позиції, які вони займали 6 серпня.

Кажучи про виїзну сесію Ради НАТО на рівні послів країн - членів військово-політичного блоку, які прибудуть на чолі з його генеральним секретарем Яапом де Хоопом Схеффером, що відбудеться 15-16 вересня в Тбілісі, Волкер повідомив, що цим візитом альянс має намір "продемонструвати тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії".

При цьому він вказав на необхідність надання Грузії допомоги в її відновленні "після військового вторгнення, від якого вона постраждала", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Посол США закликав Росію відмовитися від визнання Південної Осетії та Абхазії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі