середа, 08 грудня 2010 13:47

Посол не отримував рекомендації Китаю щодо Нобелівської премії - МЗС

Посол не отримував рекомендації Китаю щодо Нобелівської премії - МЗС

У МЗС України спростовують інформацію ЗМІ про те, що український посол у Норвегії не буде брати участь у церемонії вручення Нобелівської премії через відповідні рекомендації офіційного Пекіна.

"Я не розумію, яким чином посол України в Норвегії отримує рекомендації від третьої сторони. Посол отримує інформацію від Міністерства закордонних справ України. Ні про які рекомендації від якоїсь третьої сторони мови бути не може", - сказав прес-секретар МЗС України Олександр Дікусаров на брифінгу в середу.

За його словами, нарада послів пройде в Україні 14-16 грудня. "Посол України в Норвегії прибуде до Києва 10 грудня для участі в нараді, яка відбудеться 14-16 грудня", - сказав він.

За словами Дікусарова, посол України в Норвегії Олександр Цвєтков прибуває заздалегідь до Києва для того, щоб взяти участь у різних засіданнях, які передують самій нараді.

Як повідомлялося, посол України в Норвегії не зможе взяти участь у церемонії вручення Нобелівської премії, яка традиційно проходить в Осло (Норвегія) через планову нараду послів у Києві.

Запрошення на вручення Нобелівської премії відхилили, включаючи Україну, 19 країн.

При цьому в Китаї розглядають цей факт як знак протесту проти нагородження китайського дисидента Лю Сяобо.

У середу видання "Комерсант-Україна" повідомило, що Цвєтков не буде присутній на церемонії вручення Нобелівської премії через рекомендації Китаю.

"Український посол в Норвегії в бесіді з виданням визнав, що Китай письмово рекомендував йому утриматися від участі в церемонії, але запевнив, що рішення є "технічним", не пов'язане з позицією Пекіна і викликано необхідністю готуватися до наради послів у Києві 14-15 грудня . У Норвегії не впевнені у щирості українського представника", - пише видання.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Посол не отримував рекомендації Китаю щодо Нобелівської премії - МЗС ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі